Smart Impact Investment is een onafhankelijke investeringsmaatschappij gericht op de Agri & Food sector.
Wij ondersteunen ondernemers en managementteams bij het realiseren van hun groeiambities.

Onze focus ligt op de Agri & Food sector, kortom alles van boerderij tot supermarkt inclusief toeleveranciers.

Wij richten ons op niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen in de Agri & Food sector met bevlogen managementteams en een jaaromzet van minimaal € 5 mln.
Onder de Agri & Food sector verstaan wij de gehele waardeketen* inclusief opslag, transport, handel, verwerking, verkoop en alle (technische) toeleverende en ondersteunende bedrijven.

In situaties als bedrijfsopvolging binnen de familie, management buy-out/ management buy-in, turnarounds, spin-offs/carve-outs en wanneer er behoefte is aan groeikapitaal, zetten wij graag onze kennis en kunde in.

* Wij richten ons niet op primaire agrarische bedrijven, landbouwgrond, vastgoed en horeca.

Wij ondersteunen in het succesvol laten doorgroeien van ondernemingen, zonder op de stoel van het management te gaan zitten.

Als Smart Impact Investment streven we naar een actieve betrokkenheid bij onze portfolio ondernemingen, om samen met het managementteam het bedrijf succesvol te laten doorgroeien, zonder daarbij op de stoel van het management te gaan zitten. Wij bieden o.a. ondersteuning op het gebied van strategie, commercie, professionalisering van de organisatie, aantrekking van financiering en (grootschalige) investeringen.

Op basis van vertrouwen en gedeelde ambitie gaan wij gezamenlijk voor toekomstige groei.

Smart Impact Investment investeert graag in ondernemingen met een solide marktpositie, onderscheidend vermogen en aanwezig groeipotentieel.

Van het management verwachten wij een duidelijke visie, een bewezen track-record en de bereidheid om mee te investeren in het bedrijf. Gezamenlijk stellen wij de groeistrategie vast en vertalen deze naar een concreet business plan om de ambities daadwerkelijk te realiseren. Dit kan zowel autonome groei zijn of groei op basis van het buy & build principe.

* Start-ups en ‘early stage’ investeringen passen niet bij onze focus.

Met onze no nonsens mentaliteit en pragmatische aanpak gaan we voor lange termijn groei.

Wij zijn betrokken aandeelhouders en denken lange termijn. Met onze no nonsens en hands-on mentaliteit werken wij op een pragmatische en slagvaardige wijze aan groei van ondernemingen. Naast ons kapitaal, kennis en kunde beschikken wij over een netwerk van nationaal en internationaal zeer goed ingevoerde Agri & Food professionals, die kunnen bijdragen aan het realiseren van de ambities.

Wij verstrekken risicodragend kapitaal van € 1 mln. tot € 10 mln. aan ondernemingen met een ondernemingswaarde tot circa € 50 mln. in ruil voor een meerderheids- of minderheidsbelang. 

De investeerders achter Smart Impact Investment zijn succesvolle ondernemers uit de Agri & Food sector, die naast hun kapitaal ook waar gewenst hun kennis en kunde willen inzetten.